Rekisteröintimaksuluokat muuttuvat

Kennelliiton valtuusto hyväksyi kokouksessaan 30.11. pentujen uudet rekisteröintimaksuluokat ja rekisteröintimaksut vuodelle 2009. Uusilla luokilla yksinkertaistetaan maksuperusteita.

Rekisteröintimaksuun sisältyy jatkossa sekä tunnistusmerkinnän kirjaaminen että toimitusmaksut, kun aiemmin rekisteröintimaksun lisäksi maksettiin erikseen nämä kustannukset.

Yli puolella rekisteröintimaksu halpenee, kun rekisteröintimaksu, tunnistusmerkintäkirjaus ja muut rekisteröintiin liittyvät kulut niputetaan yhteen uusien rekisteröintimaksuluokkien mukaan. Samalla aiemmin vaaditut mikrosiru- ja tatuointikorttimaksut poistuvat käytöstä.

Vuoden 2009 alusta on kaksi luokkaa, joiden mukaan rekisteröintimaksu määräytyy:

1. luokka: Rekisteröintimaksu kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneiden, Kennelliiton ja rekisteröitävän rodun rotuyhdistyksen jäsenten, Kennelliiton hyväksymässä rekisterissä olevien koirien jälkeläisille.

2. luokka: Rekisteröintimaksu tuontikoirille ja koirille, joiden kasvattajat eivät täytä edellisen maksuluokan vaatimuksia.

Vuoden 2009 maksut:

1. luokka 35 euroa / pentu.
2. luokka 68 euroa / pentu.

Lisätietoja:
Järjestötoiminnan osastopäällikkö Riitta Niemelä, Kennelliitto, puh. (09) 8873 0281